Wil je meer weten over Unify?

Download hier alle documenten

FAQ

Veelgestelde vragen
over wonen in Unify

Een optie is vrijblijvend. Tijdens deze periode is het appartement exclusief voor je gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen door de makelaar beantwoord en heb je gelegenheid het appartement te kopen.

Het inschrijven is vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

Het kan zomaar gebeuren dat zich straks meer belangstellenden melden dan dat er bouwnummers te koop zijn. Wij proberen zoveel mogelijk kandidaten het bouwnummer van de hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers.

Is er één kandidaat voor één bouwnummer, dan wordt het bouwnummer aan die persoon toegewezen. Wij adviseren je bij interesse in meerdere woningen ook in te schrijven voor al deze bouwnummers om je kans te vergroten.

Wanneer er meerdere inschrijvers zijn met een 1e voorkeur voor een specifiek bouwnummer dan wordt er d.m.v. een willekeurig systeem toegewezen. Hierbij wordt ingesteld dat kandidaten die volledig zijn ingeschreven en een financieringsverklaring hebben geupload voorrang krijgen. Als de 1e voorkeurskeuze voor een specifieke woning al aan een andere gegadigde is toegewezen, kan een eventuele 2e keuze worden toegewezen, enz. Er wordt niet gekeken naar de datum of het tijdstip waarop je het digitale inschrijfformulier hebt geupload tijdens de inschrijfperiode.

Je wordt automatisch op de reservelijst geplaatst. Mocht de koop van een bouwnummer van jouw keuze niet doorgaan dan wordt je door de makelaar benaderd.

Meerdere bouwnummers aangeven bij jouw inschrijven vergroot je kans op één van de bouwnummers. Tevens hebben degene die bij inschrijving een financieringsverklaring van De Hypotheekshop Capelle aan den IJssel toevoegen, een streepje voor.

Nee, er geldt geen zelfbewoningsplicht.

Je financieel adviseur kijkt samen met jou of de woning van jouw voorkeur financieel haalbaar is voor je. Zo ja, dan verklaart jouw hypotheekadviseur schriftelijk dat je het bedrag van jouw nieuwbouw woning kunt betalen en hij/zij ondertekent het document ook.

Ja, dat kan. Je krijgt alleen geen voorrang bij de toewijzing.

Wij adviseren uit te gaan van een geldigheidsduur van minimaal 9 maanden tot een jaar. Dit omdat deze periode samenhangt met de periode waarop de opschortende voorwaarden vervuld moeten zijn en het transport bij de notaris kan plaatsvinden.

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente.

Vanaf vier weken na het in vervulling gaan van de opschortende voorwaarden. Deze vier weken worden aangehouden om je de mogelijkheid te geven een afspraak te maken met de notaris voor de overdracht.

Wanneer je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen. Het percentage van deze rente is in de koop-/aannemingsovereenkomst vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd.

Ja, de appartementen zijn straks gelegen op eigen grond.

Energielabel A.

De appartementen worden aangesloten op stadsverwarming. Door gebruik te maken van stadsverwarming, heeft u warm water en een heerlijk warm appartement zonder gas en zonder cv-ketel. Bij stadsverwarming worden woningen namelijk verwarmd via een ondergronds netwerk van warmwaterleidingen. Dit is duurzaam, omdat er geen losse cv-ketels op gas meer nodig zijn. Om uw verbruik te kunnen berekenen, krijgt uw appartement een warmtemeter.

 Nee, het complex wordt niet voorzien van zonnepanelen.

Wij zijn op dit moment nog bezig met het koppelen van de showrooms. Na het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst neemt een kopersadviseur van de aannemer contact met je op. Zij/hij zal je ook koppelen met de showrooms.

 Zodra de verkoop is gestart zal er een indicatatie van de servicekosten inzichtelijk zijn gemaakt.

Ja, ieder appartement is standaard voorzien van sanitair en tegelwerk. Raadpleeg hiervoor de technische omschrijving.

Standaard is ieder appartement voorzien van een keuken. Met inductiekookplaat, koelkast, afzuigkap, keukenkastjes en een aanrechtblad met een nette afwerking. Maar, juist een keuken is zoiets persoonlijks. Kook je graag zelf? Of vind je de keuken een belangrijk onderdeel van je woonkamer, dan kan je natuurlijk je eigen keuken uitzoeken bij een keukenleverancier in de regio. Wij hebben er alvast één voor je uitgezocht. Informatie vind je in de meerwerkopties en kopersbegeleiding van de aannemer.

Ja, in alle appartementen in Unify hebben een eigen berging en een eigen parkeerplaats

Berging
De bergingen zijn makkelijk toegankelijk via de zij-ingangen of via de centrale hal. Een aansluiting voor het opladen van bijvoorbeeld een elektrische fiets is aanwezig.

Parkeren
Een groot voordeel is het dat je altijd een eigen parkeerplek hebt. Bij de aankoop van de woning koop je namelijk automatisch ook een parkeerplaats op het eigen terrein van Fellowz. Alle parkeerplaatsen van de woningeigenaren bevinden zich rondom het gebouw. Bij de parkeerplaatsen van de woningeigenaren zijn aansluitingen voor electrisch opladen als meerwerkoptie verkrijgbaar.

De prognose is om in Q1 van 2023 te starten met de bouwwerkzaamheden.

De prognose is dat de appartementen in Q2-Q3 van 2024 gereed zullen zijn.